31/8/08

Els reis de l'estiu


Aprofito aquestes línies per reivindicar la figura de dos dels grans mites de la cançó espanyola. Em refereixo a King Africa i a Georgie Dann, de qui gairebé no s'han tingut notícies aquest estiu.

I no serà per falta d'activitat, perquè feina n'han tingut, i força. En el cas del genial i voluminós ARTISTA (amb majúscules) argentí, fins i tot, amb un nou single al mercat, un tema titulat 'Chispum' -boníssim, a sota he posat el vídeo-, editat al recopilatori 'Caribe 2008' i que, misteriosament, gairebé no ha tingut ressò ni a les ràdios ni a les festes majors.

I què és una festa major sense King Africa?. Doncs com un cafè amb llet sense llet, o directament, sense cafè. Una estafa. En alguns llocs, com a la localitat cordovesa de Rute, han tingut més sort, i l'han pogut veure en viu. Així ho explicaven en una emissora local:

"No se sabe si fue por morbo o curiosidad; porque a esas horas no había más ofertas a las que acudir, salvo los chiringuitos (o el botellón); o simplemente que los gustos musicales de la gente de Rute son insondables, como los caminos del señor. El caso es que el voluminoso cantante hizo honor a su nombre artístico y se convirtió en “el rey” de la feria.

Més afortunats encara han sigut els ciutadans de Cantàbria on, a més de King Africa, aquest mateix agost també ha actuat el veterà Georgie Dann. Un home que, entre d'altres coses, ha deixat per a la posteritat versos com aquests, extrets de la seva cançó 'La barbacoa':

Este domingo con todos los amigos
nos vamos para el campo a comer la barbacoa.
Y nos reunimos con un montón de gente
hacemos nuestro ambiente y una linda barbacoa.

Nos llevamos muchas cosas,
las bebidas, las gaseosas.

La salsita, las costillas,
buena carne en la parrilla
el carbón y el chuletón.

La barbacoa, la barbacoa.
Como me gusta la "Barbekiú".
La barbacoa, la barbacoa.
Como me gusta la "Barbekiú".

Qué ricos los chorizos parrilleros.
LOS CHORIZOS PARRILEROS.
Qué ricas las salchichas a la brasa.
LAS SALCHICHAS A LA BRASA.
Qué buenas las chuletas de cordero.
LAS CHULETAS DE CORDERO.
Qué bueno es este vino de garrafa.
ESTE VINO DE GARRAFA.

En definitiva, amb lletres i cançons com aquestes, algú té dubtes sobre qui són els reis de l'estiu?. Georgie Dann i King Africa forever!. I Chispum. Yo no bailo 'reggaetón'.

3 comentaris:

Kike ha dit...

Potser aquest estiu encara durava l'efecte Chiquilicuatre. L'estiu que ve segur que en sentim parlar d'aquests 2 genis.
De qualsevol manera, xapo per l'article.

Stubbins ha dit...

El que sonaràn el proper estiu, seràn les clatellades que rebràn aquests dos personatges, en el cas de que s'atreveixen a treure el cap per qualsevol escenari.

Artistes que tenen com a bandera la serietat i rigor professional, no gaudeixen del més mínim resó en els mitjans de comunicació i malgrat això, es mantenen en la primera línea de l'star system de l'espectacle.

M'estic referint, evidentment, al BARÓN.

BARÓN ROJO 7/9/08 Sta. Coloma 21:00.

MI ROLLO ES EL ROCK!!!

Pedro D ha dit...

¿Es necesario que el verano siempre se cobre su precio?

On anirem a parar!

Ubi sunt, UBI SUNT!!!